Paus från hästträning

Mycket har hänt i mitt och Eriks liv den senaste tiden och glädjen med våra hästar har mer eller mindre försvunnit till stor del. Vi har funderat på hur vi ska få tillbaka glädjen igen och motivationen att göra något med hästarna. Ett stort problem har väl varit att Erik har jobbat heltid med hästar och på så sätt rätt naturligt inte känt någon större häst-motivation när han kommit hem. Vi har alltid delat vårt hästintresse, i och med Eriks minskade motivation har även jag tappat min lust att träna med hästarna. 🙁

Det första steget vi tog var att jag för en tid sedan slutade undervisa för att själv istället få ledigt om helgerna. Det har gett oss mycket att få mer fritid tillsammans, trädgården hemma har det senaste året legat oss varmt om hjärtat och många timmar har spenderats på att planera trädgård, köpa växter och plantera.

Trots trädgårdsintresset har inte glädjen med hästarna kommit tillbaka. Av en tillfällighet såg Erik för några veckor sedan en jobbannons som han tyckte lät väldigt intressant och spännande. Det ena ledde till det andra och igår skrev han på ett anställningskontrakt för denna tjänst. 🙂 Detta innebär också att han lägger ner sitt hovslageri.

Vi tror att nöjet med hästar kan komma tillbaka igen, om det får komma tillbaka till att vara en hobby som det var i början. Jag har inte tappat hästintresset helt, men jag är less på att prestera med häst så framöver tar jag en paus och får se vad som händer sedan.

2 thoughts on “Paus från hästträning

  1. Jag hoppas att ni hittar tillbaka till era fantastiska kusar, låter klokt att ni fokuserar på er själva , ge det lite tid bara . Roligt med Eriks nya jobb , jag önskar Er all Lycka båda två. Kram Inga-Lill Talén

    • Tack Inga-Lill! 🙂
      Ja, vi vill ju känna att det är roligt med våra hästar och att vi ser fram emot att umgås med dem, för vi tycker ju väldigt mycket om dem. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.