Om mig

Jag kom i kontakt med akademisk ridkonst under tidigt 2000-tal, och deltog i min första AR-kurs med häst 2003 för Katrin Wallberg, sedan min make Erik och jag hade köpt Titan. Sedan dess har mitt intresse för akademisk ridkonst hållit i sig även om jag har tagit del av andra delar av klassisk dressyr under åren, och fortfarande gör.

Jag började träna akademisk ridkonst för Katrin Wallberg, några år senare red jag för första gången för Christofer Dahlgren. Christofer är den tränare som jag sedan dess gärna vänder mig till för att få hjälp med hästträningen. Han har en bred erfarenhet av olika hästar och deras olika personligheter, och står inte handfallen inför nya problem. Förutom Christofer rider jag också för Bent ett par gånger om året, när han kommer till Sverige och håller kurs.

Jag har utbildat min Nordsvenska Brukshäst Titan inom akademisk ridkonst, från inridning och fortsätter fortfarande hans utbildning. Mars år 2008 red jag för första gången för Bent Branderup på Titan, som då var i god form. Därefter följde några års uppehåll från ridningen pga studier, flytt och annat som kom i vägen. 2010 ville jag ta upp ridningen på allvar igen, och tillbringade därför två månader som praktikant hos Bent i Danmark. Under praktiken genomförde jag ett väpnarprov på Titan, och blev därmed inbjuden till följande års sommarakademi i Danmark.

knopp_pinVarje år hålls det nämligen en årlig sommarakademi i Danmark där alla medlemmar i ridderskapet är inbjudna. Under denna tillställning upptas bl a nya medlemmar i ridderskapet och ringar utdelas till dem som avlagt olika ringprov. Sommaren 2011 upptogs jag alltså som väpnare i ridderskapet, och tilldelades en väpnarpin. Sedan dess har Erik och jag varje år åkt till Danmark för att delta på sommarakademin.

December 2013 under en kurs för Bent hos Christofer kompletterade jag mitt väpnarprov med ett longer- och markarbetsprov med Titan. Vid sommarakademin i Danmark 2014 upptogs jag därför som fullvärdig medlem i ridderskapet och tilldelades en spö-knopp i silver (den som syns här ovan tillsammans med min tidigare pin för väpnarprovet).

Jag fortsätter alltjämt att träna mina hästar och tränar för Bent när han kommer till Sverige, och Christofer när jag får möjlighet.