Att hitta slutan i longeringen

Idag blev det inga hästar tränade då jag följde med Erik på hans jobb idag och väl hemma fick jag huvudvärk så jag var utslagen resten av kvällen. 🙁

Igår däremot tränade vi! Först en stund med bollen och jag insåg då att Disto nu vet vad han ska göra med bollen och verkar vilka ha nya utmaningar. Att träna med konstiga saker vänjer hästen vid att mänskligt gjorda ting inte är farliga, man avdramatiserar fler och fler saker. Från början var Disto skeptisk både mot bollen och spöet, men nu får vi som sagt ta fram nya saker att träna med. 🙂

I övrigt fortsatte vi med arbetet med slutan. Disto lyssnar bra, jag måste bara vara uppmärksam med de små signaler han sänder ut och vara noggrann med hur jag använder mitt eget kroppsspråk. Små nyanser gör skillnad för Disto och det gäller för mig att tänka på det.
Sluta på volt och även piruettvändningar är snart inga problem. Jag kunde länga ut linan och ändå få Disto att ta med sig bakdelen in på volten, så att till slut kunde jag longera honom i skritt och trav och ändå få med bakdelen in. 🙂

image

Lite senare på kvällen tränade Erik med Umerio medan jag tränade Titan. Erik tränade på slutan och piruettvändning och det gick fint, sade han. 🙂 Umerio är lite osäkert lagd av sig och Erik kan också vara det, men genom att vara vänlig och tydlig och slösa med berömmet blir Umerio lite mer säker. 🙂

Jag tränade Titan från marken, både från hans insida och yttersida. Titan hade lite svårt för att gå upp i samling från skritt så jag jobbade med samlingen i trav istället. 🙂 Titan kändes väldigt lyhörd och fin och avslappnad i traven, jag behövde inte hålla mycket i tyglarna utan han höll jämna steg med mig ändå. Det är förstås svårt att jobba honom från marken pga att han är drygt 150 cm hög och därtill väldigt bred och jag är bara 160 cm lång. Jag ska ändå ge detta jobb lite tid och se vart vi kan komma härifrån. 🙂

image

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.