Stång och kapson på Titan

För en gångs skull beslöt jag mig gör att prova att rida Titan på stång och kapson idag. Vanligen rider jag honom på stång och bridong för att jag tycker att det känns bäst så. Med bridongen kan jag rida som på vanligt tränsbett och jag får en god känsla av det, med en kapson hänger han sig ofta på i handen. Jag vet inte varför det är så, men det är lika nästintill varje gång. När hästen hänger sig på i handen, skjuter den på bak, den gör sig stel i lederna baktill. Istället för komprimering i bakkärran sträcks lederna ut.

Idag försökte jag att inverka i stången när jag dessförinnan tagit i kapsonen men fått motstånd. Jag provade också att driva honom lite framåt därefter, men vara noga med att då vara lätt på handen. Det var inte helt lätt, men jag ska ge det några försök. Det jag vill åt med kapsonen är ställningen i nacken. Å andra sidan känner jag mig väl i och för sig ganska säker på att Titan lyssnar på sitsen väl, så kanske ska jag prova att rida honom på blank stång några gånger? Jag kommer då använda den portugisiska unghäststången eftersom den har lite kortare skänklar.

image

Som vanligt var det höger bog som hänger ner på Titan. Vänster bak kändes okej. När jag red piruettvändning i höger varv känns höger bog tung, det är svårt att ta sig runt. I vänster varv gick det lättare och där fick jag med höger bog bra utan att bakbenen föll ut. Det är alltså just i höger varv som höger bog känns tung.

Över lag kändes Titan smidig, men lite trött och tung, men ändå arbetsvillig. 🙂 Han kan inte rå för hur han är skapt, lilla vännen.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.