Att hitta ett par jodhpurboots med ankelrem

Jag har köpt flera par ridskor genom åren, men hittills inte hittat några som jag trivs riktigt bra i. Till att arbeta i har jag ett par Blundstone med stålhätta, men de känns lite klumpiga att rida i. Nu blir det oftast dem jag rider i ändå eftersom jag inte har några andra som jag trivs lika bra i.

Jag tycker inte att jodhpurs med resår i sidorna är så jättesnygga egentligen, då föredrar jag nog dragkedja, men det jag tycker ser mer klassiskt och elegant ut är jodhpurs med ankelremmar. Jag har bara sett sådana på ryttare, aldrig några i butik eller så. Möjligen kan de finnas i vanliga skobutiker, men i så fall funderar jag på hur väl lämpade de är att rida i? När jag har googlat på jodhpurs med ankelrem hittar jag inget i Sverige. Lite grand i utlandet, men när det gäller skor vill jag gärna prova dem i butik, eller ha det enkelt att returnera dem.

Jag hittade en del skojig läsning, egentligen avsett för herrar på Gentlemens Gazette, och de hade åtminstone några länkar till affärer som säljer jodhpurboots med ankelrem, ankle boots. Boots med resår i sidorna verkar kallas Chelsea boots.

Ebay har också lite information om jodhpurs på Jodhpur Boots Buying Guide.

Scarosso har en modell som heter Sofia, som jag tycker ser fin ut. 🙂 En sådan modell på sko skulle jag gärna prova, men de verkar som sagt svårt att hitta i Sverige.

Scarasso Sofia

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.