Hemma efter veckan i Hällekis hos Christofer

Idag var sista lektionen för Christofer i Hällekis. Veckan har gått riktigt fort, och det har varit inspirerande att se både Christofer och Rebecca träna sina hästar. Det var bra jag och två till veckoelever där den här veckan och det kändes bra, då hann man titta på varandra om man ville.

20141010_131643

Christofer undervisar som han själv rider så det går att se vad man får om man jobbar med det han säger åt en att göra. Jag har fått i uppgift att få Disto rundare över ryggen och att kliva på ordentligt framåt så han inte bromsar sig in i samling. Disto gör nu fin sluta i skritt och trav och han kan både kliva på framåt i slutan såväl som att samla sig. Galoppen kan jag också inverka på, Disto fattar fort och vill vara till lags och även få beröm och godis så det är relativt lätt att jobba med honom. 🙂

Jag har också hängt över ryggen på honom och även suttit på honom. Christofer tycker det bara är att fortsätta med inridning en av honom för jobbet från marken gör han fint och han förstår hjälperna bra. 🙂

Rebecca visade en pad som Honza Blàha har tagit fram, en riktigt tunn pad med gel i sitsen. En sådan sade jag till henne att jag vill ha, den blir bra till Disto för att ha något att börja med. Disto har så kort rygg att det blir en utmaning att hitta en sadel som passar honom! Vi har en syntetsadel hemma som vi kan ha för att vänja honom vid, så att han har något lite tyngre på ryggen och man även kan ha stigläder och stigbyglar på. Mycket för Disto kommer att handla om toleransträning eftersom han är en så spänd och nervös häst i grunden.

Jag är glad över att ha en häst som orkar träna flera dagar i rad, både mentalt och fysiskt sett! 🙂

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.