Distinguidos första pass sedan hemkomsten från Hällekis

Visst är det nu länge sedan vi kom hem från Hällekis, hela två veckor sedan. Jag var ju tyvärr sjuk hela förra veckan så det blev ingen hästträning då. Sedan är det som jag tidigare berättat att det är inte alla dagar jag verkligen känner för att träna häst, jag måste vara på rätt humör för det. Många gånger handlar det om att jag är rädd för att misslyckas. Har senaste passet gått utomordentligt bra så är jag rädd för att nästa ska gå sämre. Har senaste passet gått dåligt, så är jag rädd för att nästa ska gå lika dåligt eller sämre. Egentligen hör sådana här tankar inte ihop med djur, de går inte och funderar på vad som hände sist och vad som kommer hända nästa gång, utan de lever helt i nuet. Av den anledningen vet jag att det är en dålig idé att träna när jag har föregående pass i huvudet, för allt ska ju handla om vad jag ska göra just idag och ta dagen som den kommer. Enklare sagt än gjort. 😉

Nåväl, efter att Perla var tränad så tog jag ut Disto, skitig och dan var han för hästarna kom direkt från boxarna och ärligt talat orkade jag inte borsta Disto, det första han gör när han går ut är ändå att rulla sig i den värsta lerpölen han kan hitta. :/ Ogjort arbete, kan man säga… Så, Disto fick se ut som han gjorde, det kan nästan sänka mina förväntningar. Om hästen är skitig och jag inte heller är värst vidare uppklädd, så är det bästa som kan hända ju att träningspasset går bra. 🙂

Disto följde mig väldigt fint när jag gick framför honom, så jag tog inte mer än något halvt varv i varje varv förrän jag skickade ut honom på longen. Allt som han gjorde i Hällekis satt kvar, han var bara om möjligt ännu mer taggad idag. Gibson ropade efter Disto i hagen, men faktiskt brydde sig Disto inte om det när han var på banan utan han var fullt koncentrerad på mig.

Skritt, sluta i skritt och samlad halt och samlad sluta i skritt funkade bra. Trav, sluta i trav, samlad halt från trav och samlad sluta i trav funkade också fint. Jag kunde knacka med spöet i skänkelläget och koordinera det med kapsonlinan och få Disto att hålla sig runt mig i alla gångarter, skritt, trav och galopp. Eftersom slutan funkade fint i skritt och trav och jag märkte att han gärna ville ta slutahjälp även i galopp, så bad jag om sluta i galopp och idag var det ingen tvekan om att Disto gjorde galoppsluta på volt i longen! 😀 Efter att han demonstrerat de färdigheterna var dagens pass slut! 😀 Duktiga häst! 😀

2014-10-24 09.00.05

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.