Tyngdpunktsförflyttning för Titan

Jag har ju alltjämt försökt få Titan att förflytta sin tyngdpunkt bakåt under sadel, igår provade jag istället lite från marken. Det är första försöken som jag gör när han har bett i munnen, så jag visste inte hur det skulle lyckas. Titan är inte särskilt smidig av sig utfrån sin natur, och många gånger tycker han att det är för svårt. Det är lätt att tappa bakbenen och att han istället stretar emot i handen, så när jag nu tränar på att förflytta tyngdpunkten är det också ett test av hur väl han tar halten i sin kropp.

Titan_sk

Jag finner det svårt att be Titan om framåt/nedåt i öpnna och uppåt/bakåt i sluta när jag tränar framifrån honom, han skjuter sig lätt ut över ytter bog istället för att ta halten mot bakbenet. Jag försökte därför ha honom mycket rakare så att halten inte gick direkt över mot ytter bak, utan mer emellan båda bakbenen.

Jag tycker han svarade fint några gånger, de två, tre sista försöken blev bäst. 🙂 Det är inte någon full skolhalt ännu, och han vinklar sig heller inte i knä och hasled, men jag hoppas på att uppnå det när jag kombinerar tyngdpunktsförflyttningen med rörelse framåt och samling. Jämför man det med ett klipp från i vintras så är han ändå klart mycket mindre stum i munnen, han tar halten genom sin kropp med mycket mindre motstånd än tidigare försök. Så småningom, kanske det blir bra. 🙂

Utöver skolhaltsarbetet provade jag att se hur pass samlad galopp Titan kunde erbjuda igår. Det var inte ett av de bästa passen, han brukar kunna få mycket mer lyft i bogen än på klippet här, men jag upplevde det som att han åtminstone försökte. Titan har sina bra och han har sina sämre dagar, det är jag väl medveten om. I höger varv har Titan mycket lättare för att välja galopptakt än travtakt, i vänster varv är det tvärtom.

Erik fick på slutet hoppa upp och sitta med på Titans rygg medan jag bad Titan att galoppera samlat på volt runt mig. Det är synd att jag inte kunde filma det, men under den sessionen höll sig Titan rund över ryggen, mycket mer än vad han gjorde när jag tränade honom från marken i klippet ovanför, han gör sig bättre med hjälp av en ryttare, trots den extra vikt som ryttaren tillför.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.