Över stock och sten

Tacksamt nog håller sig snön borta och temperaturen är förhållandevis uthärdlig, så Erik och jag tog en tur med Titan och Perla i skogen idag. Vi passade på att kliva omkring och gå över liggande stockar så att hästarna fick lyfta lite extra på hovarna. Lite klättring uppför och allmänt att se sig omkring i skogen. 🙂

2015-01-03 12.47.14 2015-01-03 12.47.38

Senare på kvällen fick vi lust att träna Distinguido och Gibson, så de kom ut på ridbanan en sväng. Båda hästarna verkade tycka att det var riktigt skoj att träna, Gibson tordes kliva upp på lastpallen med framhovarna och sedan även börja sparka på bollen. 🙂

Disto klev helt obesvärat upp på lastpallen, så den är liksom inte så svår nu, vi får snickra ihop en mindre pall som vi kan träna med. Jag kände att Disto följde mig bra på volten, det är ruskigt svårt att hinna med i hans långa kliv bara! Sedan släpade jag fram cavalletti-blocken och Disto var faktiskt nyfiken på dem, annars brukar hans vanliga reaktion vara att skygga undan från nya saker. Jag sände Disto mellan blocken och det tog ett par vändor innan jag själv fått in snitsen, men sedan tyckte jag att han lyssnade så fint på att gå ifrån mig och komma till mig att det räckte för dagen. Vi knatade bort till pallen och Disto klev upp på den utan större uppmaning från mig och han kunde ta upp bakhovarna när jag stod bredvid och bad honom om det. Klara framsteg! 😀

2015-01-03 19.01.17

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.