Skrittat på Distinguido

Äntligen har isen och vattnet försvunnit från ridbanan, så idag kändes det som att det var dags att försöka ta upp hästträningen igen. Det är hög tid att rida in Distinguido, så efter att jag longerat honom en stund för att han skulle slappna av lite, fick han på sig schabrak och täckesgjord, sedan fick Erik leda runt mig i volten.

Disto lyssnar väldigt mycket på min röst, så det fungerar bra att jag säger “Ptroo” för att han ska stanna. Att kunna stanna är det allra viktigaste när man sitter på en häst, så detta kommer vi träna mycket på. 🙂

Hade det inte varit för att jag varit utan sadel, så tror jag att det skulle ha gått att trava på Disto idag, men utan sadel är jag inte så pigg på det. Han är väldigt rörlig i ryggen och om han skulle bli rädd, vill jag känna mig lite säkrare med en sadel.

Disto var väldigt duktig och skötte sig exemplariskt. 🙂 Han blev lite konfunderad i höger varv, det varv som han har svårare att böja sig i, så där fick Erik hjälpa till att runda honom. Likaså tycker han att igångsättningarna är konstiga, jag smackar och klämmer mjukt med skänklarna runt honom och detta klämmande tror jag att han reagerar på, så jag får vara uppmärksam på hur jag gör och att jag håller hjälperna lätta och mjuka på honom. Det är också klart att man inte vill använda synliga hjälper, så det gör väl inte så mycket i och för sig. 🙂

Distinguido_20150302_1
Disto kör runt med tungan i munnen efter alla godispellets han fått. 🙂

 

2 kommentarer

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.