Kliva upp på en pall är vi duktiga på :)

Distinguido_Gibson_feb2015

Det som vi tränar mest på med Distinguido, och även Gibson, är ju toleransträning/miljöträning, att de ska vänja sig vid saker som är lite läskiga och kunna få större självförtroende och även tillit till oss.

Disto tyckte att det var väldigt skrämmande med en pall när vi först visade den för honom, men nu förknippar han den väldigt starkt med att godis, och som den godisråtta han är gör han väldigt mycket utanför sin bekvämlighetsgräns för en godis. 😉

Så här kan det se ut när vi tränar. I Det första klippet var det inte tanken att Disto skulle kliva upp på pallen, utan han tog självmant initiativet när han såg att pallen var ledig. Allt för en förväntad godis och beröm. 🙂

Här gör jag inga större insatser för att Disto ska kliva upp, i vanliga fall håller jag inte kameran i en hand, utan jag ville prova och se vad han gjorde när jag höll på med andra saker samtidigt.

Det är skönt att se att Disto är så trygg nu och det är roligt att se hur väldigt angelägen han är om att göra rätt. 🙂

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.