Snart är Galileo och Aragon här!

Vi har under en längre tid letat efter häst till Erik, tanken har varit att vi jämter Titan och Perla skulle ha Distinguido och en till kille. Vi har ju så klart Gibson hemma, men Gibson blir nog inte så jättestor, troligen blir han en häst som är mer lagom till mig än Erik.

Under några månaders tid har vi tittat runt på nätet och efterfrågat en häst som Distinguido för hans personlighet tycker både Erik och jag är underbar. 🙂 Jag hade en konversation med Ulrika på Ganaderia Pyramid Pre i Spanien, och hon berättade att hon hade en 4-årig P.R.E-hingst till salu som hon beskrev just som sådan som Distinguido är. Väldigt känslig och lite nervös men som följer en till hundra procent, som aldrig skulle springa över en, men som är osäker. Ulrika ville väldigt gärna att Erik och jag skulle komma till Spanien och titta på Filosofo de Aragon, som han heter, men pga Eriks jobb är det svårt för oss att åka utomlands med kort varsel. Därför kom det sig så att vi lät saken bero, och hoppades på att hitta en häst här i Sverige istället.

Efter att ha tittat på några hästar i Sverige, varav särskilt jag förvisso fastnade särskilt mycket för en väldigt fin och rar Connemara-kille (en RBE, som Distinguido), så blev vi erbjudna att köpa Aragon (om vi verkligen var säkra på att vi ville ha en häst med hans personlighet). Samtidigt fick vi ett mail från Carola, som förmedlade Distinguido till oss, att Distinguidos uppfödare hade en 3-årig P.R.E-hingst till salu. Denna hingst har samma mamma som Distinguido, och vi fick se kort på Galileo och höra honom beskriven för oss. Helt plötsligt fanns det alltså två hästar till salu samtidigt!

Erik och jag har länge pratat om att det mest optimala är fyra hästar i varje hage, då kan man rida ut på två och de kvarvarande har sällskap av varandra. Vi var säkra på att Aragon var en sådan personlighet som vi söker, och vi var ganska säkra på att Galileo också var det, så det kom sig att vi bestämde oss för att köpa båda dessa killar samtidigt! Om vi så länge letat och sörjt över att vi inte skulle kunna hitta någon mer häst som Distinguido, så måste det vara meningen att vi skulle ha dessa båda två. 🙂

I torsdags lastades båda hästarna och i kväll fick jag ett samtal från Marcel Jordan om att de i morgon kväll kommer med Galileo och Aragon! Erik och jag är så exalterade! 😀

Galileo och Aragon
Galileo till vänster och Aragon till höger

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.