Läget efter några dygn

Nu har Galileo och Aragon varit hos oss i tre och ett halvt dygn och vi börjar komma in i något som liknar rutiner med dem. De får gå i varsin mindre hage om dagarna och kommer in i sina boxar på kvällarna. Galileo har börjat bajsa någotsånär normalt, men han dricker fortfarande ganska lite vätska. Pga detta får de ett par gånger om dagen en riktigt blöt blandning av betfiber, betfor, safe and sound, kokta linfrön och salt. Vi har sett att Galileo dricker lite grand ute, men inne om natten är det nästan obefintligt. Vi provade att erbjuda honom äpplejuice och det tyckte han väl var sådär intressant, han drack några dl, men tappade snart intresset. Han kissar dock lite mer än förut, nu kommer det en gul stråle åtminstone även om det inte är många sekunders kissande.

Aragon äter och dricker med god aptit, han är inte kräsen av sig. Han kissar och bajsar helt normalt också, det är fart på hans system, skönt att se!

Vi har dock funderingar på att låta kastrera Aragon eftersom han har lite svårt att komma till ro, han vankar ofta av och an i sin hage, glor mot Distinguido och Gibson och vrålar åt dem lite då och då. Även i sin box är han orolig och vrålar när han hör någon annan häst gnägga. Galileo bryr han sig inte så mycket om. Vi kan dock inte ha Aragon och Galileo i boxarna bredvid varandra för de blir hårdhänta mot varandra då och det är särskilt Aragon som inte låter Galileo vara ifred.

När Aragon fick syn på Perla vrålade han åt henne med, givetvis svarade hon, och han var inte så trevlig att leda i grimskaftet då om jag säger så. Vi ska ju känna oss trygga med hästarna och inte behöva oroa oss för att tappa dem, eller komma i kläm på något vis.

Vår tanke är ju också att kunna ha killarna i samma hage, vi vill inte ha hästar som måste hållas isolerade från andra pga hormoner. Distinguido har aldrig någonsin gjort någon affär av att han är hingst, och han svarar heller inte Aragon, utan står förnöjsamt och äter av sitt hö.

Galileo bryr sig inte alls om de andra hästarna mer än att han tittar lite nyfiket åt deras håll,  men mest är han intresserad av att skrapa fram lite rötter i sin hage, äta hö och de grässtrån som kommer upp.

Galileo_2015-04-04
Galileo

Aragon
Aragon

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.