I väntan på nya paneler och sadelgjord

Eftersom mina nuvarande paneler till Chezz-sadeln är lite för tunna har jag beställt ett par nya från Hidalgo sattel. Dessutom ville jag ha en ny sadelgjord till Disto, Titan har en som heter Equisoft men de går inte att få tag i längre så jag har beställt en Xpandgirth istället. I väntan på dessa känns det lite långtråkigt för helst av allt vill jag kunna komma igång och rida ut på Disto.

Vi har också bokat en tid hos Torbjörn Lundström på Djurtandvårdskliniken utanför Norrköping. När Disto har fått munnen kollad tänkte jag börja introducera bett för honom. Till en början kommer han få ha ett rakt bett tror jag, när han har vant sig vid det kan han få prova 3- och 2-delade bett.

Visst skulle jag gärna rida bettlöst på honom, men jag vill gärna att både bettlöst och bett fungerar. Vart verktyg har sina fördelar.
Fördelen med bett är att det inverkar på hästens tunga, och på det viset kan det vara lättare att få en spänd häst att slappna av. Jag tänker som så att bett och bettlöst kompletterar varandra. 🙂

Eftersom det ändå är ut på tur jag vill komma, så kan man ju promenera med hästen om den inte är inridning, så igår gav Erik och jag oss i kast med att vänja Disto vid bilar. Hemma på gården har vi som en liten slinga som vi kan köra runt på med bilarna. Erik körde därför runt medan jag och Dist mötte Erik med bilen. Första gången tyckte Disto att det var ganska otäckt men efter några gånger så var det inte några större problem. Vi vande Gloria vid bilar på samma sätt förra sommaren. 🙂

Sedsn gav vi oss ut på promenad med Disto. Disto var pigg och framåt, travade och galopperade gärna bredvid oss när vi sprang. 🙂 Han har verkligen ändrat sig sedan han kom och det är roligt att se att han törs ta för sig mer. 🙂

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.