En häst färre i skaran och bett provat

Fastän vi hade svårt att tro att vi någonsin skulle kunna genomföra det, så har vi till slut sålt Perla. Tidigare i somras lämnade vi henne för betäckning med Nordsvenska Brukshingsten Harpun 2045 och det föll sig som så att de som äger honom ville köpa Perla. Erik och jag kände redan när vi lastade av Perla att hon fann sig så väl med en gång, hon verkade trivas från första stund. Därför kändes det trots allt inte jobbigt att skriva över henne på någon annan och nu hoppas vi bara på att hon blir dräktig och får sitt efterlängtade föl.

2015-07-31 17.39.36

Distinguido fick för första gången prova ett bett idag, det blev ett rakt bett med fasta ringar, storlek 11,5 cm och det verkar lagom långt. Han tog det med ro, undrade förstås vad det var han fått in i munnen som han inte kunde spotta ut, men efter en liten stund kom han underfund med det bättre. Nu kommer han få vänja sig vid detta bett tills han inte reagerar något särskilt på det, därefter kommer han få prova ett tredelat bett med parerstänger tror jag.

Disto_bett

Parerstångsbett, eller fullcheekbett som det också heter, ska egentligen användas med loopar. Med dessa loopar ligger det stadigare och hästen riskerar inte att få in parerstängerna i munnen om den gäspar. Problemet är bara att de här looparna inte verkar finnas att få tag i inom Sveriges gränser, så vill man ha några får man antingen be en sadelmakare sy dem till en, eller så får man beställa dem från utlandet.

full-cheek_loops

bit_loops

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.