Provat en annan kapson med fast järn

Idag provade jag en annan kapson på Distinguido. Denna som jag använde idag har jag haft sedan Titan var liten och vi började träna honom, så den har några år på nacken.

Det är ett halvfast järn, kan man nog säga. Det är så pass mjukt att man själv kan böja det för hand och tar man i för mycket när det ligger på hästens nosrygg så blir det deformerat.

Cykekedjekapsonen glider runt lite för mycket. Eftersom ganaschremmen inte sitter fast så kasar den också ner så att kapsonen därför lätt hamnar i hästens ögon om den glider runt på hästens nosrygg.

Den kapson jag har med fast järn kan jag tycka blir lite för hård för Disto, jag skulle helst vilja forma om järnet lite tror jag så att det låg plattare an mot nosryggen. Järnet i den är dock så pass hårt att det inte låter sig göras för handkraft.

Kapsonen Disto fick ha på sig idag kändes ganska bra. Den låg på sin plats och jag hade den så löst åtspänd att han också kom åt att gäspa med den.

Jag började träna lite i en position bredvid Disto, följde volten. Eftersom jag tyckte att Disto kändes lite stel i nacken åt höger så beslöt jag mig för att jobba honom i avslappnad sluta och öppna och då gå baklänges framför honom. Jag försökte att så mjukt jag kunde lösgöra honom i nacken, framförallt i höger varv. När han slappnade av var det också lättare för honom att hitta ställningen i nacken.

Idag använde jag spöet över hans bog för att få med mig ytter bog i diagonalslutorna och piruetterna och jag tyckte att det blev tydligare då. Jag kunde släppa tygeln och bara föra mig runt, så följde han efter. När Disto väl hade nacken i rätt position kom också bakdelen med av sig självt och då kunde jag koncentrera mig på hans ytterbog istället.

Jag tycker att vändningarna åt vänster blev rätt skapliga, både höger bog och höger bak kom med bra, men högersidan behöver vi alltjämt jobba med.

Distinguido_2015-08-11 20.12.31

2 kommentarer

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.