Kurs med Christofer och hästskifte hemma på gården

Sista söndagen i november var jag med Distinguido på kurs för Christofer Dahlgren utanför Stockholm. Sist jag tränade för Christofer var när jag hade med mig Disto och var veckoelev i Hällekis, det var i oktober förra året, har jag för mig. Christofer och Rebecca är nog i princip helt fullbokade nu för tidne, medan jag har svårt att lång tid i förväg planera vad jag vill göra. Oftast är det så att när jag hittat något som är intressant så vill jag göra det NU, inom det närmsta kvartalet i alla fall. Detta medför att det blir svårt för mig att kunna träna just för dem.

Livet är heller inte alltid rosenskimrande, för mig består det av toppar och dalar… Just nu har jag befunnit mig i en dalgång ganska länge vad gäller hästträningen, inget har känts riktigt roligt och jag har haft stor prestationsångest i det mesta jag gör. Jag har tyckt att det är roligare att undervisa andra än att träna med min egen häst.

I söndags var det i alla fall dags, och även fast Disto var nervös i ridhuset så var han mer avslappnad under dessa två lektioner än han var senast under Bent-kursen. Jag berättade för Christofer att det svåraste med Disto är att nå fram till honom mentalt, han är lydig, men han har svårt för att slappna av. Jag fick bra hjälp av Christofer om vad jag behöver göra och hur. När Disto är spänd så har han huvudet högt upp och jag behöver få honom att sänka huvudet. Jag fick träna på att få Disto att sänka huvudet och slappna av. I första passet i skritt, andra passet även i trav. Det var lättare att behålla Disto avslappnad i skritten än i traven, och under pass nummer två var Disto väldigt spänd och nervös för publiken på läktaren. Att folk sitter på en läktare, att saker låter, eller annat händer när man tränar, är ju sådant som hästen måste låta bli att bli spänd över, så det är ett mål jag har, att Disto ska sluta bekymra sig om sådant som händer runt omkring honom.

Jag var väldigt nöjd och glad efter träningen i alla fall, det kändes bra och när vi har tränat på samma sak hemma så har det också fungerat bra. 🙂

distinguido_2015-12

De senaste dagarna har det varit väldigt blåsigt och stormen Helga har dragit över landet, vilket medfört att träningen har fått stå åt sidan.

Det som också har skett här hemma är att vi har skiftat hästar. Titan fick igåt flytta och kommer vara utlånad på foder en tid framöver till några bekanta, och vi tog hem islandshästen Skúmur som sällskap till Galileo. Erik och jag kände att vi inte riktigt kunde ge Titan det han gillar allra bäst, och det är härliga uteritter i skog och mark, det kommer han att få uppleva hos sin fodervärd istället. 🙂 Skúmur å andra sidan är 19 år och är ganska nöjd med att mestadels strosa i hagen, så det kommer han mestadels att få göra hemma hos oss. 🙂

titan_20151205
Titan åker till fodervärden
titan_zorba_20151205
Titan hälsar på Zorba
skumur_20151205
Skumur åker till oss

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.