Tristan Tucker

Distinguido blir lätt spänd i nya miljöer och när han utsätts för nya saker, därför har jag känt ett behov av att miljöträna honom på ett sätt så att jag snabbt kan få honom att finna sig i skrämmande situationer. För några veckor sedan såg jag på Facebook att Tristan Tucker, som bl a gör ritter under sitt alter ego Brett Kidding, håller online-kurser. Efter att ha sett hans demo-film bestämde jag mig för att anmäla mig till en kurs och nu har jag tagit del av första delen i serien och även praktiserat övningarna en del.

Distinguido har jag kommit rätt bra underfund med tack vare frihetsdressyren och träningen där, så jag tänkte att den häst som behöver markträning bäst nu, är Gibson, eftersom han är så pass ung och vi inte har börjat att sitta in honom ännu. Gibson är därför den häst som jag praktiserat övningarna från Tristan Tucker med.

Gibson är till sin person nyfiken, men också nervös och har en stark flyktinstinkt. När han blir rädd springer han fort framåt eller kastar sig åt sidan och han går lätt upp i varv.

De övningarna som jag nu har gjort med Gibson fungerar riktigt bra för honom. Han blir lugnare och mer eftertänksam, tar ett steg i taget och reagerar inte riktigt lika starkt på saker som skrämmer honom. Sedan tidigare har jag ju jobbat en del med longering och så på honom, men haft liknande tänk, dvs med böjning genom kroppen, som Tristan undervisar om. Jag märker skillnad mellan Gibsons högra och vänstra sida, men allteftersom med träning tror jag att de kommer bli mer och mer lika varandra. 🙂

Distinguido har jag haft med på träning för Jenny Gustavsson (som tidigare jobbade hos Rebecca och Christofer), och jag kommer fortsätta träna för Jenny, men även träna för Therese Granlund när hon kommer hitåt för att hålla kurs. Sist på träningen för Jenny tyckte jag att Disto blev rätt avslappnad. 🙂 Han har ju lätt för att bli spänd och så klart var det läskigt att vara på nytt ställe, men han kom ihåg övningarna med sänkning av huvudet för skänkel och sits och kunde bättre fokusera på mina hjälper i övningarna. 🙂

2016-01-04 11.33.50

Jag har kombinerat övningarnafrån Tristan med några övningar ur frihetsdressyren när jag tränar Gibson, för de går ju hand i hand egentligen. Genom att få hästen att böja sig i kroppen och sänka energinivån, blir de mindre nervösa och koncentrerar sig mer på människan än omgivningen. 🙂

Erik har samtidigt börjat träna med Galileo och gör samma övningar med honom som jag gör med Gibson. Vi sitter och tittar på filmerna tillsammans, funderar över hur man ska göra och vad som är viktigt. Det är bra med ett bollplank! 😀

2016-01-04 11.32.01

Det blir spännande att se vad som följer med nästa modul från Tristan! 😀

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.