Vad hästar gör för oss

Hästar låter oss utsätta dem för alla tänkbara, och otänkbara, vedermödor. Trots det, protesterar de sällan. För en tid sedan läste jag om Sergeant Reckless, ett litet fuxsto av mongolisk härkomst, som tjänade i USA:s militär under Koreakriget. Krig är hemska och djur har inga val när de tas in till krig. Denna lilla häst var med under flera slag, bar förnödenheter och ammunition. Hon evakuerade sårade och lärde sig att själv gå rutterna med förnödenheter till trupperna utan att någon ledde henne. Hon var allt igenom en mycket speciell häst. Efter nio månaders tjänstgöring blev hon dekorerad med flera utmärkelser för sina insatser. Hon fick också fyra föl efter kriget. Du kan läsa mer om Sgt Reckless på Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Sergeant_Reckless

Reckless_with_Sgt._Latham
Sergeant Reckless med sin huvudsakliga tränare Sergeant Joseph Latham

Jag tycker att denna lilla häst är värd all beundran. Det är alldeles otroligt vad hästar kan göra för oss människor, trots vad vi utsätter dem för. Vi borde verkligen därför tänka på vilket sätt vi belönar våra hästar, och hur vi ser på dem.

Jag läste denna variant på Hästen Bön på nätet, och jag tycker att den är väldigt tänkvärd när det gäller Sgt Reckless.

O min herre, tro inte att jag är din erövring,
Jag är din kamrat,
Lita på mig, jag är lojal
Tala till mig, jag kan förstå
Led mig, jag kan lyda
Lasta bördor på mig, jag är stark
Anförtro dina barn åt mig, jag är mild
Ta mig med i krig, jag är modig
Gör av mig, inte din tjänare,
Men din vän, och du kommer aldrig att få någon bättre!

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.