Första träningspasset med otäcka ljud, enligt TRT method

I slutet av förra året såg jag på Facebook inlägg om TRT method, Tristan Tuckers online-kurs för att skapa trygga och avslappnade hästar. Jag hade sett lite av Tristan tidigare, klipp när hans alter ego Brett Kidding ridit humoristiska dressyrprogram.

Jag läste på hemsidan www.trtmethod.com mer om programmet, och det verkade väldigt bra upplagt, därför anmälde jag mig till kommande onlinekurs.

Kursen är uppdelade i block och man får tillgång till ett block i taget för att träna tillräckligt väl på steg nummer ett, innan man går vidare till nästa. Tristan förklarar lugnt och tydligt, man får se exempel med hästar som behärskar metoden och man får också se exempel på gröna hästars reaktioner. Detta är verkligen nyttigt att se oerfarna hästars reaktioner, för det är lätt att bli frustrerad när ens egen häst inte alls reagerar så lugnt och fint som den vana hästen i exemplet, som det oftast är.

Jag har inte gjort riktigt alla steg med Distinguido, men eftersom frihetsdressyrens träning ändå har vissa saker gemensamt med TRT metoden så har jag tagit vissa delar från Tristans kurs vad gäller Distos träning.

Igår introducerade vi läskiga ljud för Distinguido. Tanken är att han ska lära sig att reagera genom att slappna av, när han utsätts för otäcka saker. Det var lättare att få önskad reaktion på hans vänstra sida, än den högra, så den högra får vi träna mer på, men ungefär så här ser det ut. 🙂

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.