Välkommen Mr Pommeroy! :-)

Sedan Galileo kom hem till oss i april förra året har vi inte haft någon riktigt bra kompis till honom. Filosofo, som han kom tillsammans med, bor hos Amanda i Älvdalen. Amanda och Filosofo verkar vara ett perfekt par, de är helt rätt för varandra! 🙂 Däremot var Filosofo och Galileo väldigt olika i personligheten. Filosofo nervös och känslig av sig, medan Galileo är nyfiken och lite busig. När Filosofo flyttade till Amanda gick Galileo kvar ihop med Titan. Titans matbehov skiljde sig rejält mot Galileos, så det resulterade i att Titan blev överviktig medan Galileo hade behövt ännu lite mer mat kanske. I höstas flyttade Titan till Caroline, som förälskat sig mycket i Titans och hans buffliga gentlemannamässiga personlighet. 🙂 Hem till oss fick då Skúmur flytta, en liten islandshäst som inte längre kunde bo kvar hos sin dåvarande matte. Skúmur och Galileo är dock också väldig olika i personlighet. Skúmur är lugn och inte det minsta busig, så när Galileo ville leka mer än vad Skúmur orkade med, beslöt vi oss för att låta Skúmur flytta till en bekant som hade ett par andra islandshästar. Vi funderade på att kanske köpa ytterligare en fin häst från utlandet och började därför höra oss för, men samma veva dök också en annons upp på den 2-åriga Welsh Cob-valacken Mr Pommeroy i Skåne. Vi bestämde oss för att åka och titta på honom då han såg så fin ut och lät som en trevlig individ när vi pratade med ägaren. Tanken var att han kanske skulle kunna vara en lämplig kompis till Galileo. 🙂

När Skúmur flyttade blev Galileo ensam i sin hage, även om det bara är en tråd mellan honom och Distinguido och Gibson. Galileo var mycket ledsen och vi beslöt oss därför omgående för att hitta en kompis till Galileo, det var inte hållbart att låta Galileo gå ensam någon längre tid, han var riktigt olycklig i hagen 🙁 och ville helst av allt bara vara nära Distinguido och Gibson. Han avvek ogärna för att gå till betet och äta gräs. Hoppet stod till att Mr Pommeroy kunde vara rätt kompis till Galileo för att lösa situationen.

Några dagar senare åkte vi och tittade på Pommeroy och där och då kände vi att han nog kunde vara en god lekkamrat åt Galileo. Personligheten påminner mycket om Gibsons och storleksmässigt är han drygt 150 cm i mankhöjd 🙂 Besiktning blev gjord och nu står alltså Pommeroy i hagen tillsammans med Galileo. De två verkar ungefär lika lekfulla, så vi hoppas att vänskapen ska bestå dem emellan.

2016-06-17 17.58.28

Vad Skúmur anbelangar lever han nu livets glada dagar i en hage med sandstrand och härlig sjö att gå ner att plaska i tillsammans med sina islandshästdamer. 🙂 Om Galileo bara visste vilket liv Skúmur levde skulle han säkert vilja byta direkt. 😉

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.