Om mig

Jag kom i kontakt med akademisk ridkonst under tidigt 2000-tal, och deltog i min första AR-kurs med häst 2003, sedan min make Erik och jag hade köpt vår Nordsvenska Brukshäst Titan. Sedan dess har mitt intresse för dressyr ständigt varit närvarande och jag låter mig inspireras av olika tränare och ryttare.

Jag utbildade min Nordsvenska Brukshäst Titan från inridning fram till påbörjan av piaff. Mars år 2008 red jag för första gången för Bent Branderup på Titan. Därefter följde några års uppehåll från ridningen pga studier, flytt och annat. 2010 ville jag ta upp ridningen igen, och tillbringade därför två månader som praktikant hos Bent i Danmark. Under praktiken genomförde jag ett väpnarprov på Titan, och blev därmed inbjuden till följande års sommarakademi i Danmark.

knopp_pinVarje år hålls det en årlig sommarakademi i Danmark där alla medlemmar i ridderskapet är inbjudna. Under denna tillställning upptas bl a nya medlemmar i ridderskapet och ringar utdelas till dem som avlagt olika ringprov. Sommaren 2011 upptogs jag som väpnare i ridderskapet.

December 2013 under en kurs för Bent kompletterade jag mitt väpnarprov med ett longer- och markarbetsprov med Titan. Vid sommarakademin i Danmark 2014 uppdateras min väpnartitel och jag tilldelades en spö-knopp i silver (den som syns här ovan tillsammans med min tidigare pin för väpnarprovet).

Under 2015 sålde vi Titan då vi hade bestämt oss för att inte ha mer än fyra egna hästar hemma på gården och Titan ändå är en häst som trivs bäst ute på tur i skogen. Han hamnade hos en familj som älskar honom och alla hans egenheter, och där han huvudsakligen rids ut i djupa, härliga skogar.

Jag har idag två hästar som mina, Distinguido och Gibson, som idag är mina följeslagare på min väg genom livet. 🙂